Nő az ingatlan végrehajtások száma

A 2015.évi 2300 és 2016.évi 3200 után idén 3600 ingatlankiürítésnél intézkedtek a végrehajtók az előzetes adatok szerint – számolt be a Magyar Idők.

A Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnöke, Schadl György elmondta, hogy az esetek  kb. 5 százalékában, évente 100-200 esetben van szó szoros értelemben vett kilakoltatásról, amikor a rendőrség is közreműködik. De egyre több a sikeres ingatlanárverés, vagyis amikor az adós otthonára egy vagy több licit érkezik. Budapesten, Pest megyében és az ország nyugati felében nagy az érdeklődés, főleg az ingatlanpiaci felfutás miatt.

A tavaszi törvényváltozás értelmében főszabály: a becsérték száz százalékánál olcsóbban nem lehet elárverezni az adósok otthonát, emiatt többször is előfordult a kevésbé aktív ingatlanpiaci szegmensekben (főleg Kelet-Magyarországon), hogy nem futott be licit.

A harmadik negyedévben 2922 lakást kényszerértékesítették Magyarországon a jelzáloghitel nem teljesítése miatt – mutatják az MNB nemrég közzétett adatai. 2013 eleje óta már 44 ezer család veszítette el ily módon a lakástulajdonát. Az MNB friss adatai szerint csaknem 1,7 millió (!) nem törlesztő lakossági hitelszerződés van Magyarországon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.